Een taxatie nodig van je huidige of toekomstige huis?

VRAAG DIRECT EEN TAXATIE AAN


Zodra je een huis koopt en een financiering hiervoor nodig hebt, wenst de geldverstrekker over het algemeen een door een onafhankelijk taxateur opgemaakte onderbouwing van de waarde: het taxatierapport. Een taxatie is niet alleen noodzakelijk bij aankoop van een huis maar bijvoorbeeld ook bij het oversluiten of verhogen van een hypotheek, successie, en erfrechtzaken of scheidingen.

Een goede taxateur is altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in de omgeving, verplaatst zich in de doelgroep en kan op meerdere manieren naar een pand kijken. Hij kijkt niet alleen naar de huidige staat van het huis, maar neemt onder andere ook de ligging, het type en de potentie mee in het oordeel.

Zoals aangegeven dient de taxatie uitgevoerd te worden door een onafhankelijke taxateur die dient te voldoen aan strenge eisen en regelgeving. Dit mag dus niet de aankoop- of verkoopmakelaar zijn.

De meeste geldverstrekkers verlangen een gevalideerd rapport, een zogeheten NWWI-taxatie.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) is een onafhankelijk instituut dat taxatierapporten van woningen keurt die zijn uitgevoerd door aangesloten taxateurs. Zij ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten ontvangen op deze manier heldere, objectieve en betrouwbare taxatierapporten die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport dat door het NWWI is gevalideerd.

Voor het opmaken van een taxatierapport kunnen wij snel schakelen en rekenen wij een marktconform tarief.

Heb je vragen of wil je snel en vrijblijvend een afspraak maken. Vul onderstaand formulier in en wij nemen direct contact met je op.

NEEM CONTACT OP MET VAN EIJK MAKELAARS & TAXATEURS

Hooft & Mooij team